Završen LCIF projekt adaptacije Doma za žrtve obiteljskog nasilja u Varaždinu

Objavio velj 17, 2016 u Novosti

U mutlimedijalnoj dvorani Gradskog muzeja Varaždin 6. prosinca održana je konferencija za novinare kojom je guverner Nikola Plavec obavijestio javnost o donaciji Lions Clubs International Foundation (LCIF) sa svrhom obnove objekta Doma za žrtve obiteljskog nasilja – Utočište sveti Nikola. U globalnom nadmetanju za sredstva fondacije, za što je projekt predan još 2008. godine, oštra konkurencija projekata vrijednih pažnje iskristalizirala je ovaj varaždinski kao izraziti doprinos lokalnoj zajednici i društvu u cjelini.

Koordinator za LCIF projekte u Hrvatskoj Hrvoje Matic, iz NCLC Millennium, istakao je da su od osam projekata tek tri dobila zeleno svjetlo fondacije. No, donacija od 30 tisuća američkih dolara bila je uvjetovana sufinanciranjem lokalne samouprave. Grad Varaždin se nije oglušio pa je isti iznos osigurao u svrhu završetka radova na objektu Doma. Ravnateljica ustanove Vidica Fornažar ističe da će u predstojećem razdoblju nadogradnjom objekta osigurati dodatni smještaj.

– Idemo u smjeru toga da osiguramo smještaj i za žene invalide i trudnice koje žele očuvati trudnoću, a u obitelji ili drugdje za to nemaju podršku. U Domu imamo kapacitet 17 osoba, no uvijek je oko 20 njih u smještaju. Nadamo se da će proširenje donijeti nove mogućnosti za rad – rekla je Fornažar.

Guverner Nikola Plavec pokazao je izraziti interes za daljnju suradnju te potvrdio da Hrvoje Matic ukupan projekt nadzire s velikim žarom.

Kako je konferencija za novinare održana na Nikolinje, LC Varaždin je osigurao poklon pakete kojima je sveti Nikola darivao devetero djece koja trenutno borave u Utočištu sveti Nikola. (Ax)

Call Now Button