Zamjenik župana posjetio Dom za žrtve obiteljskog nasilja

Objavio velj 17, 2016 u Novosti

30.12.2014.

Zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić je povodom božićno – novogodišnjih blagdana  posjetio Dom za žrtve obiteljskog nasilja Utočište Sv. Nikola, kako bi ukazao da obiteljsko nasilje nažalost postoji i na našem području, te da je to nešto što zaslužuje apsolutnu osudu cijelog društva.

Zajedno s Gradom Varaždinom, Varaždinska županija je preuzela osnivačka prava nad ustanovom Utočište Sv. Nikole, jer za nju nažalost postoji potreba na ovom području.

– Za sljedeću godinu osigurali smo i mi i Grad Varaždin po 170 tisuća kuna kako bi ustanova funkcionirala na sadašnjoj lokaciji i imala adekvatnu psihološku i svaku drugu skrb za svoje korisnike, kazao je prilikom posjete zamjenik župana Alen Kišić, te istaknuo kako vjeruje da će u dogledno vrijeme doći do preseljenja Utočišta na novu lokaciju koja je pri kraju i sukladno osnivačkom ugovoru Grad Varaždin je treba dovršiti. – Ostalo je još nekih detalja i ispravaka tehničke prirode, ali u Gradu vode brigu o tome i veselimo se trenutku kada ćemo moći osigurati štićenicima bolje uvjete za smještaj. Posjeta je bila simboličke naravi, jer Varaždinska županija želi pokazati ženama i djeci koji su u teškim obiteljskim trenucima i na neko vrijeme bez svoga doma da šira zajednica skrbi o njima i da u stručnim službama imaju potrebnu zaštitu, a i onima koje trpe nasilje da postoji ovakva ustanova, naglasio je Kišić.

Zamjenici ravnateljice Doma za žrtve obiteljskog nasiljaAni Horvatić i korisnicima, Kišić je poželio sretnu i mirnu 2015. godinu te im je pri odlasku uručio paket namirnica, a mališane razveselio slatkišima.

Uz zamjenika župana posjeti je prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Varaždinske županije Ruža Jelovac.

Call Now Button