Zamjenik Kišić posjetio Dom za žrtve obiteljskog nasilja

Objavio velj 17, 2016 u Novosti

30.12.2015.

U povodom božićno-novogodišnjih blagdana zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić je već tradicionalno posjetio Dom za žrtve obiteljskog nasilja Utočište Sv. Nikola.

– Drago mi je da smo nastavili ovu tradiciju i djeci donijeli poklone te im tako barem nakratko uveselili ove blagdane i život izvan kuće koji bez obzira na svu skrb i pažnju djelatnica utočišta nije lagan. Problem obiteljskog nasilja još se uvijek skriva, no ukoliko žrtve odluče progovoriti Utočište Sveti Nikola je tu da ih zaštiti, jer nažalost potreba za takvim domom i dalje postoji. Iako iz godine u godinu broj prekršaja nasilničkog ponašanja u obitelji neznatno opada, u varaždinskom Domu za žrtve obiteljskog nasilja trenutno se nalazi 13 osoba, a upiti za smještaj ne jenjavaju, što pokazuje i povećanje broja kaznenih djela počinjenih prema bliskim osobama. Varaždinska županija Utočište godišnje financira sa 170 tisuća kuna kako bi korisnici imali odgovarajuću psihološku i svaku drugu skrb, ističe zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, koji je potvrdio kako će Varaždinska županija i dalje voditi brigu o onima koji trpe nasilje i osudio bilo kakvu vrstu obiteljskog nasilja.

Predstavnici Doma za žrtve obiteljskog nasilja i korisnicima Ireni Mađarić, kao i svim korisnicama, Kišić je poželio sretnu i mirnu 2016. godinu, a djecu je pri odlasku razveselio poklonom i slatkišima. Uz zamjenika župana posjeti se pridružila i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Varaždinske županije Ruža Jelovac.

Call Now Button