SDP Varaždin prikupljao sredstva za utočište Sveti Nikola

Objavio velj 17, 2016 u Novosti

03.09.2012.

Kako bi  povodom početka  nove školske godine pomogli korisnicima  Doma za žrtve obiteljskog nasilja „Utočište sv. Nikola“, majkama i njihovoj djeci, članovi GO SDP Varaždin proveli su akciju prikupljanja donacija pod nazivom Za njihov osmijeh.

U Domu se trenutačno nalaze tri nova prvašića, kojima su namijenjena tri pisaća stola, a za sve  korisnike Doma prikupljene su namirnice i higijenske potrepštine.

– Zahvaljujem svim donatorima koji su se odazvali našoj akciji, a posebno TP-u Varaždin. Također, veselim se velikom odazivu naših članova koji su pokazali solidarnost. Ovakve ćemo akcije provoditi i ubuduće, bit će nam zadovoljstvo pomoći – rekao jeVjeran Radelić, predsjednik GO SDP Varaždin prilikom predaje donacije.

U Domu za žrtve obiteljskog nasilja Utočište sv. Nikola trenutačno se nalazi šestero djece školske i vrtićke dobi. Varaždin je jedan od šest gradova u Hrvatskoj koji ima ovakvu vrstu ustanove, s time da varaždinski dom zadovoljava potrebe cijele županije.

– Ova gesta zajedništva u materijalnom pomaganju nezaštićenih grupa našega društva- žena i djece, žrtava obiteljskog nasilja trebala bi biti poticaj za sigurniji način njihovog zbrinjavanja –  rekla je Vidica Fornažar, ravnateljica Doma, primivši donaciju.

Naime, korisnici doma trebali bi preseliti u novi objekt na kojem su završeni arhitektonski i  građevinski radovi. Međutim,  nedostaje im namještaj i to je trenutačno, naglašava ravnateljica, najveći problem ove ustanove.

Call Now Button